Πήρε….”μπροστά” ο καταστροφέας του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Εικόνες

ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ -ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Η εποχή αυτή είναι η πιο περίεργη, σε ότι αφορά την Πολιτική Προστασία γιατί, ενώ, είμαστε σε επιφυλακή για πυρκαγιές, ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για τα Φθινοπωρινά ή Χειμωνιάτικα φαινόμενα, (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κτλ).

Η σφοδρότητα των φαινομένων, πλέον, είναι γνωστή σε όλους μας και δυστυχώς, βλέπουμε καταστροφές που δε θα μπορούσαμε να τις φανταστούμε πριν μερικά χρόνια .

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, με τα μηχανήματά μας, τον καθαρισμό ρεμάτων και αποστραγγιστικών τάφρων, απομακρύνοντας, σε πρώτη φάση, την αυτοφυή βλάστηση (καλάμια, κτλ), που σε μια έντονη βροχόπτωση μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ομαλή ροή του νερού και να προκαλέσει πλημμύρα.

Με τον καταστροφέα που ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων προμηθεύτηκε, πριν μερικούς μήνες, το αποτέλεσμα είναι γρήγορο και εντυπωσιακό. Υπάρχει η χαρτογράφηση των σημείων σε όλες τις Κοινότητές μας και θα περάσει παντού.Πλήρως απογοητευτικό,όμως, το θέαμα των στεγνών ρεμάτων, που, βέβαια, συνάδει απόλυτα, με το έντονο φαινόμενο της λειψυδρίας. Ευχόμαστε να έχουμε Χειμώνα ιδιαίτερα πλούσιο σε νερά.

Η κλιματική αλλαγή δυστυχώς είναι εδώ !!!!

Ταυτόχρονα και παράλληλα με τη διαρκή συντήρηση των φρεατίων αποστράγγισης εντός των οικισμών,αυτή την εποχή πραγματοποιείται ενδελεχής καθαρισμός τους.

Σχετικά